« terug naar vorige pagina

Veelgestelde Vragen

Waarom vraagt de assistente waarom ik een afspraak met de huisarts wil maken?

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Moet ik betalen voor een bezoek aan de huisarts?

Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

Bezoekt de huisarts mij ook in het ziekenhuis?

Als u opgenomen bent in het ziekenhuis is het voor onze medewerkers niet mogelijk u in het ziekenhuis te komen bezoeken.

Daar zijn enkele redenen voor:

  • De medisch specialist is op dat moment uw behandelaar.
  • Het is vaak niet mogelijk in het ziekenhuis een vertrouwelijk gesprek te voeren op de 2 of 4 personen kamers.

Wij proberen het contact gedurende de opname met uw familie te houden en na ontslag komen we indien gewenst u thuis opzoeken.

Hoewel we vaak goede berichtgeving vanuit het ziekenhuis krijgen is het niet overbodig ons te bellen dat u weer thuis bent!

Weet mijn huisarts welke zorg voor mij vergoed wordt?

Sinds de nieuwe zorgwet in 2006 zijn er veel verschillende zorgpolissen op de markt gekomen. Van goedkope budgetpolissen tot uitgebreide aanvullende pakketten.

Uw huisarts ziet alleen het verzekeringsnummer en weet niet wat voor polis u hebt afgesloten.  We kunnen dan ook niet zien of u verzekerd bent voor fysiotherapie of bepaalde medicijnen. We adviseren dan ook bij twijfel uw zorgverzekeraar te bellen om verrassingen achteraf te voorkomen.

Wat moet ik zeggen als er in het ziekenhuis gevraagd wordt wie mij huisarts is?

Vanwege het overlijden van dr. Blondeel heeft er een verschuiving plaatsgevonden in huisartsen.

Als u in het ziekenhuis gevraagd wordt wie uw huisarts is, kunt u als antwoord geven huisartsenpraktijk Dokters & Co in Terheijden.